Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Ringweg 7 1507 BG Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 450.000,- k.k.

Dit is toch wel een heel bijzonder stukje Zaandam, hoor. Een vrijstaande woning op een open perceel, met onbelemmerd uitzicht en een landelijke uitstraling, middenin de stad! Aan de Ringweg in Zaandam blijken dit soort verborgen schatten te huizen. Tussen alle bedrijvigheid en aan de rand van het stadshart zijn er dus nog erven te vinden die zich over maar liefst 42 meter uitstrekken richting het zuiden, omringd door groen, bomen en kleurrijke bosschages. Wij hebben nu zo’n parel in de verkoop gekregen.

Met zo’n buitenruimte kunnen wij ons voorstellen dat binnen zijn niet de allerhoogste prioriteit had. Hier zie je bij wijze van spreken de klompen of rubberlaarzen klaarstaan om de schuren, stallen of rennen te inspecteren. Een langgerekte formatie van bouwsels wekt de indruk dat dit lang geleden is neergezet en steeds verder aangebouwd. Hokken, schuren, overkappingen, soms met elektra, andere ook met wateraansluiting en afvoer of zelfs verwarmd. De stallen sluiten aan op een paardenbak, maar die is niet bij de koop inbegrepen.

Het huis heeft een stuk minder geleden onder de elementen. Ook hier is aan de achterzijde uitgebouwd, maar dat is voor de keuken en badkamer gedaan. Netjes met steen en pannen, aansluitend op de oorspronkelijke woning uit het begin van de vorige eeuw. Waar de twee slaapkamers op de verdieping zijn uitgebreid met dakkapellen. Verder mag hier echt wel een moderniseringsslag of twee, drie doorheen, Het pleisterwerk met de roodkleurige borstwering vormt een geheel met de sierlijk gemetselde gevel aan de voorzijde. Respect voor het ambacht!

De voortuin en gazon naast het huis zijn zo aangelegd dat de auto’s naar achteren kunnen rijden, waarmee dit perceel natuurlijk ook een uitkomst lijkt voor een bedrijf aan huis. Geen zware transporten alstublieft, dit deel van de Ringweg is heerlijk rustig, maar een eigen werkplaats bij huis is een veelgekoesterde droom die zomaar uit kan komen. En dan thuis beginnen!

Indeling:
Begane grond: entree via deels inpandig portiek. Gang met klassieke betimmering. Meterkast. Trapopgang. Doorzonwoonkamer met houten vloer, plafondornamenten en sierlijst. Moederhaard en natuurstenen schouw. Stenen aanbouw met traditionele landkeuken, voorzien van boven en onderkasten en werkblad met ronde spoelbak. Ingebouwde gaskookplaat en koelkast. Achterdeur met siersmeedijzeren rek en glas-in-lood bovenlicht. Geheel betegelde badkamer met douchecabine, wastafel met planchet en spiegel en staand toilet. Aansluitingen wasmachine en -droger.
Verdieping: lichte overloop met bergkasten en eventueel werkplek. Twee slaapkamers, beide met dubbele lichtinval en dakkapel. Toegang tot bergvliering.
Buitenruimte: dubbel siersmeedijzeren hek naar voortuin met volwassen bomen en struiken. Nette borders, gazon en bestrating, voorzien van lichtpunt. Oprit naar beschutte zij- en achtertuin. Geschikt voor meerdere auto’s. Achtertuin op het zuiden, voorzien van lange rij met verschillende schuren, al dan niet verwarmd of voorzien van elektra. Garage met dubbele deuren, elektra en stromend water. Overkappingen. Stallen met achteruitgang. Natuurlijke beschutting door de dijk.

De Ringweg ontspringt aan de westkant van het station in Zaandam. Dit lage nummer ligt dan ook op loopafstand van het stadshart. Daarnaast heeft de bebouwing rond dit landelijke plekje tal van voorzieningen opgeleverd. Zoals een basisschool op vijf minuten lopen en de supermarkt ook al zo dichtbij. Automobilisten benaderen de Ringweg vanaf de Houtveldweg via de Westzanerdijk of komen via het bedrijventerrein uit de richting van Haarlem. De Amsterdamse ring A10 ligt op elf minuten rijden, wie naar het Westelijk Havengebied of Sloterdijk gaat, pakt de pont. En dan is het nog maar een klein stapje om op de fiets te stappen. Die brengt je binnen enkele minuten naar de sportclub, supermarkt, shops, terrasjes en restaurants, naar de bios en naar het theater. Daarna keer je voldaan weer huiswaarts naar je eigen landelijke oase in de stad!

Bijzonderheden:
– potentiële ontwikkelingslocatie;
– inhoud 322 m3, 85 m2 woonoppervlakte;
– perceelgrootte 825 m2 eigen grond;
– berging en schuren totaal 153 m2;
– woning dient gemoderniseerd te worden;
– meerdere auto’s parkeren op eigen erf;
– aanvaarding in overleg.

  • 85 m2
  • 825 m2
  • 2

Kenmerken Ringweg 7

Overdracht

Vraagprijs€ 450.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte825 m2
Woonoppervlakte85 m2
Inhoud322 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1911
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Ringweg 7

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

44%

20% NL

28%

20% NL

28%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod