Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Westzijde 20 1506 EE Zaandam

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 1.100.000,- k.k.

Beleggings en/of woonobject aan De Zaan
Dit voormalige herenhuis met kantoor-, winkel of praktijkfunctie plus een bovenwoning ligt aan de Westzijde, waar deze de Gedempte Gracht kruist. Hartje centrum! De achtertuin loopt helemaal door tot de Zaan, waar een steigerterras uitzicht biedt op de binnenvaart en waterpret.

Na een grondige renovatie werd dit majestueuze pand met stenen uitbouw van twee verdiepingen van voor de vorige eeuwwisseling in gebruik genomen als kantoor annex winkelpand. De begane grond werd verdeeld in kantoren, waarbij ook de orangerie-met-Zaanzicht in gebruik werd genomen. De hoofdentree, met vestibule en lange gang imponeren door de gemarmerde lambrisering en glanzend gelakte trap met houtsnijwerk.
De plafonds zijn met rozen geornamenteerd, de spreekkamer is versierd met een spekstenen schouw, zonder haardopening. Op de vloer ligt een visgraat parketvloer, zoals dit hoort bij panden van deze statuur. Het pand is deels onderkelderd.
Het uitgebouwde gedeelte strekt zich als een stenen “goedjaarsend” richting de Zaan. Dit deel heeft een eigen ingang en biedt toegang tot de achtertuin met steigerterras en aanmeermogelijk voor een boot. De benedenverdieping van de uitbouw wordt momenteel gebruikt als kantine, is voorzien een volledige keukeninrichting, plus een trap naar twee extra kantoren op de verdieping.
De bovenwoning beslaat de twee bovenste woonlagen van het herenhuis. Deze woning is verhuurd.

Ondanks de moderniseringen, waarbij vrijwel alle installaties (elektra, centrale verwarming, ventilatie et cetera) zijn vervangen, heeft het pand haar aantrekkelijke authenticiteit behouden. Natuurstenen sierranden in het metselwerk, klassiek getoogde vensters met bovenlichten en glas-in-lood, het imposante portiek en natuurlijk het klassieke torentje wat zo karakteristiek is voor dit pand aan de Zaan.

Dit pand leent zich uitstekend opnieuw voor zakelijk gebruik, waarbij het al verhuurde gedeelte een return-on-investment biedt. Als werkplek is het een inspirerende omgeving, relaties worden met égards ontvangen.
De mogelijkheden zijn echter veel talrijker. Gezien de oppervlakken kunnen meerdere doeleinden worden gerealiseerd, waarbij meervoudig wonen wellicht een kansrijke propositie is. Investeerders en/ of ontwikkelaars begeleiden wij graag tijdens het uitwerken van ideeën en het proces.

De ligging middenin het gerevitaliseerde centrum van Zaandam en de hervonden grandeur van de Westzijde geven dit pand in onze opinie een triple-A status. De vlotte bereikbaarheid via fiets, bus en spoor is voor bewoners, bezoekers en/of medewerkers een belangrijk gegeven. Met de auto is de Westzijde eveneens prima te bereiken. Naast het pand is een particulier beheerde parkeerplaats.

Huidige indeling:
Kantoor:
Begane grond: hoofdentree. Vestibule en gang met meterkast, voorzien van gemarmerde lambrisering. Twee kantoren, onderling eveneens verbonden door glaswanden en loopdeuren. Rijk geornamenteerde plafonds. Visgraatparket met omlijsting. Derde kantoor in orangerie met glas-in-lood raampartijen met dubbele openslaande deuren en gedeeltelijk glazen plafond. Trapportaal met gelakte draaitrap en glas-in-lood vensters. Gesloten trap naar kelder. Hal. Nostalgisch betegelde toiletruimte met granito vloer. Porceleinen duoblok en fontein. Toegang tot huidige kantine annex leefkeuken, met eigen ingang. Houtlaminaatvloer. Volledig ingerichte keuken in hoekopstelling, voorzien van anderhalve spoelbak en zespits gasfornuis met oven en wasemkap. Ingebouwde vaatwasser. Open trap.
Eerste Verdieping: twee kantoren, waarvan één met direct Zaanzicht.
De parterre heeft een vloeroppervlakte van ca. 109 m2, waaronder (gedeelde) hal, drie kantoorruimtes, toiletruimte en kantine/keuken.
De 1e verdieping heeft een vloeroppervlakte van ca. 27 m2 bestaande uit twee kantoorruimtes.

Bovenwoning (verhuurd):
Begane grond: hoofdentree via portiek met brievenbus en bel. Op dit moment gezamenlijk gebruik gang en trappenhuis.
Eerste verdieping: overloop. Toilet. Toegang tot dakterras op twee niveaus op het oosten (50 m2). Gesloten gang. Leefkeuken met dubbele openslaande deuren naar balkon op het oosten. Gesloten trap naar tweede verdieping. Woonkamer met schouw en uitzicht op de Westzijde en hoek Gedempte Gracht.
Tweede verdieping: overloop met dakkapel. Kastenwand en tweede vaste kastenwand achter dakbeschot. Tweede toilet. Badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel. Dubbele openslaande deuren naar slaapkamer met torentje.

Buitenruimte:
Beschutte en bestrate achtertuin op het oosten (29 m1 diep en 7 m1 breed). Voorzien van rozenboog en steigerterras aan de Zaan. Aanmeermogelijkheid voor boot. Houten schuur en bikeport.

Bereikbaarheid:
Goede bereikbaarheid met eigen vervoer of openbaar vervoer (bushalte op enkele tientallen meters). NS-station Zaandam met busstation op ca. 10 minuten lopen.

Parkeren:
Naast het pand bevindt zich een particulier parkeerterrein (betaald parkeren) met voldoende parkeerplaatsen.

Bestemming:
Bestemmings- en gebruiksbepalingen bestemmingsplan Inverdan van toepassing: Centrumdoeleinden CB 5
omvat o.a.
-de mogelijkheid “wonen” (behalve begane grond);
-kantoor;
-baliefuncties;
-maatschappelijke voorzieningen;
-detailhandel (alleen begane grond);
-horeca inrichting (cat 1. geen hotel);

Eventuele splitsing en omzetting bestemming naar volledig wonen conform de regels als opgenomen in de Huisvestingsverordening gemeente Zaanstad 2021
U kunt deze informatie inzien via ruimtelijke plannen.nl of u kunt via de gemeente Zaanstad, afdeling Ruimtelijke ordening, informeren naar de bestemming of het door u gewenste gebruik past binnen de bestemmings- en gebruiksbepalingen en/of welke mogelijkheden er zijn tot omzetting.

Bijzonderheden:
– gebruiksoppervlakte 274 m2 waarvan verhuurde woonoppervlakte (bovenwoning) 124 m2;
– kantoor vloeroppervlakte van ca. 109 m2, waaronder (gedeelde) hal, drie kantoorruimtes, toiletruimte en
kantine/keuken en 27 m2 kantoorruimte op de verdieping van de aanbouw;
– inhoud 1.114 m3;
– perceelgrootte 334 m2 eigen grond (incl. deel zaanwater);
– klassiek herenhuis met origineel gemetseld goedjaarsend;
– authentieke details als gemarmerde lambrisering, glas-in-lood en visgraatparket;
– achtertuin met rozenboog en steigerterras aan de Zaan;
– diverse gebruiksdoeleinden en ontwikkelmogelijkheden;
– aanvaarding in overleg.

  • 124 m2
  • 334 m2
  • 1

Kenmerken Westzijde 20

Overdracht

Vraagprijs€ 1.100.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte334 m2
Woonoppervlakte124 m2
Inhoud1.114 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1898
Dak typeZadeldak

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Westzijde 20

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Vergelijkbaar woningaanbod