Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Meeuwstraat 2 1546 LR Jisp

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 575.000,- k.k.

Deze vrijstaande woning met garage aan de Meeuwstraat in Jisp appelleert aan al onze voorkeuren voor romantiek. Bloemetjesbehang, gewreven parket, valletjes, lambriseringen en houtsnijwerk. Buiten rozenstruiken, pergola’s en een flinke kas. Het perceel grotendeels begrensd door waterkant. Direct het vrije veld in, waar de ochtenddauw en het avondrood de dagelijkse traktaties van het open veenweidegebied vormen.

Deze woning dateert weliswaar van de jaren zestig, de grandeur van de decennia daarvóór schemeren door in de afwerking met markiezen en het balkon. Binnen tikt de tijd qua inrichting ook een stuk terug: het parket en plafondbetimmering in de hal en woonkamer zijn gecombineerd met kraaldelen, sierlijsten, servieskasten en houten balken voor de keuken. grote raampartijen in de voor-, zij- en achtergevel. Een dagelijks wisselend kleurenpalet zorgt voor een optimale woonbeleving. Begroeiing met kleur, geur en eeuwig groen, de brede vaart langs de tuin straalt van de verlokkingen van het waterrijke veenweidepoldergebied. De met nog meer glas uitgevoerde eetkamer, een aanbouw tussen keuken en garage, vormt een nog sterkere verbinding met de buitenruimte.

Deze heerlijk lichte ruimte ligt een treetje lager dan de rustieke keuken, die overigens aan de voornaamste standaardeisen voldoet. Op de vloeren ligt kurk, ooit een populair natuurproduct en nu weer aan een sterke opmars bezig juist vanwege dit duurzame aspect. Overigens is de vloer geïsoleerd met schelpen. De authentieke ribben-radiatoren zitten er niet alleen voor de sier, de woning wordt natuurlijk gewoon centraal verwarmd.

Van beneden tot boven, waar vier slaapkamers verdeeld worden over twee woonlagen, toont deze woning als een schatkamer. De romantische smaak van de huidige bewoners schemert overal doorheen. Laat hierdoor de blik niet vertroebelen op wat er allemaal mogelijk is met deze woning. Maak in gedachten de moderniseringsslag en kijk naar de vele goede mogelijkheden die deze vrijstaande woning biedt!
Hiernaast natuurlijk de fantastische ligging aan open vaarwater. Zie het gezin opgroeien met natuur om zich heen. Een bootje, hengeltje of schepnetje en de schermpjes zijn vergeten. Stap na een dag werken op de sup of in de kano en peddel naar Het Zwet, niets maakt een hoofd zo leeg en brengt de geest zo tot rust als het gekwinkeleer van vogels, gekwaak van eendjes en de luchtbelletjes van het onderwaterleven. Ruimte voor kruiden van de koude grond en groente uit de eigen kas. Vul bijna een heel seizoen lang de vazen met rozen uit eigen tuin en hang na een zomer genieten de Hortensia’s te drogen.

Ach, wij hoeven het leven op het platteland toch niet verder te promoten? Behalve misschien de feiten dat Jisp vlakbij alle stadse genoegens ligt, het op de kop af twintig autominuten kost om op de Amsterdamse ring A10 te komen en je gemakkelijk met de fiets naar Wormer, Zaandam of Purmerend kunt. Aan het einde van de straat is een speeltuin, peuteropvang en de basisschool zijn slechts vijf minuten lopen.

Indeling:
Begane grond: entree via oprit (parkeren meerdere voertuigen op eigen terrein). Gelambriseerd hal met parketvloer. Meterkast. Toilet met fontein. Trappenhuis. Doorgang naar nostalgisch vormgegeven keuken met kurkvloer en betegelde spatwanden. Hoekopstelling met houtsnijwerk en servieskasten. Stalen werkblad met dubbele spoelbak. Dito gasfornuis met oven. Met kraaldelen betimmerde schouw met ingebouwde wasemkap. Opstelplaats voor koel-/ vriescombinatie. Open doorgang naar een tree lager gelegen, later aangebouwde eetkamer (16 m2), eveneens met kurkvloer en aan twee kanten gevelbrede raampartijen. Doorgang naar tweede hal. Achterdeur. Doorgang naar garage met aansluiting wasmachine en spoelplaats. Tuindeur.
Via keuken bereikbare klassieke woonkamer met grote raampartijen naar omringende tuin aan drie kanten. Parketvloer en betimmerd plafond.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. Geheel betegelde badkamer met douche, wastafel met toebehoren en tweede toilet. Slaapkamer (8 m2) met vaste kast. 2e Slaapkamer (13,5 m2). 3e Slaapkamer (ruim 9 m2), eveneens met vaste kast plus openslaande deur naar balkon op het zuiden.
Tweede verdieping: geheel betimmerde overloop en zolder met dakraam en bergkasten achter dakbeschot. Opstelling CV-installatie. 4e Slaapkamer (ruim 10 m2) met dakraam.
Buitenruimte: oprit voor meerdere auto’s. Lommerrijke voortuin, zijtuin met houten schoeiing aan doorgaand vaarwater richting Jisperveld en Het Zwet. Achtertuin met glazen kas (8,5 m2 en voorzien van watertapplaats).

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 119 m2;
– inhoud 535 m3;
– perceelgrootte 374 m2 eigen grond;
– fraai aangelegde tuin rondom, grotendeels grenzend aan vaarwater;
– met garage plus parkeren op eigen terrein;
– bijzondere betimmering en authentieke details;
– aanvaarding in overleg.

  • 119 m2
  • 374 m2
  • 4

Kenmerken Meeuwstraat 2

Overdracht

Vraagprijs€ 575.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte374 m2
Woonoppervlakte119 m2
Inhoud535 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1966
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGeen isolatie
EnergielabelE

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Meeuwstraat 2

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

15.820

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

30%

20% NL

37%

20% NL

33%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod