Skip to content

Te koop: woonhuis J.C. van Wessemstraat 52 1501 VM Zaandam

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 275.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Zaandam J.C. van Wessemstraat 52

Deze eengezinswoning aan de J.C. van Wessemstraat in Zaandam is een ideale manier om de stap te zetten naar een grondgebonden woning. Vrijwel risicoloos, want vijf jaar geleden is de fundering totaal vernieuwd. Daarnaast is er een uitbouw, waarin een moderne keuken is geplaatst. Hier is ook het toilet, waardoor aan de voorzijde meer leefruimte beschikbaar blijft. In de loop van de afgelopen jaren zijn een aantal kozijnen en de achterdeur vervangen door onderhoudsarm kunststof. De achterkant van de woning is vorig jaar ook nog aan de buitenzijde geschilderd. Er is dus veel gebeurd de laatste jaren.

Dat zie je ook binnen terug. De begane grond is voor het overgrote deel gereserveerd voor de woonkamer. Na het recente funderingsherstel is de vloer naar de nieuwe normen geïsoleerd en belegd met laminaat. Het karakteristieke balkenplafond is gelukkig gebleven. Dat geeft sfeer! Voor en achter zijn met elkaar verbonden waardoor het daglicht vrij spel heeft. Het achterraam kijkt uit op de beschutte achtertuin op het zuidwesten, hier is de hele dag zon. De moderne keuken, met het gasfornuis als roestvrijstalen blikvanger, is deels in de stenen uitbouw geplaatst, net als het toilet en de wasruimte.
Boven zijn drie slaapkamers, verdeeld over twee woonlagen. De woningen dateren van de jaren dertig, een tijd waarin de woonbehoeften een heel andere invulling hadden. In de loop der jaren zijn er door dakkapellen te plaatsen heel wat extra vierkante meters woonplezier gewonnen. Het bestaande dakafschot wordt voornamelijk benut voor bergruimte.

De J.C. van Wessemstraat ligt in de Burgemeesterbuurt in Zaandam-Zuid. In Oud-Zuid welteverstaan. Een gezellige buurt uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het stratenplan vormt een patroon waardoor het bestemmingsverkeer zich snel op de doorgaande wegen bevindt. Verder hebben auto’s er niets te zoeken. De straten en stoepen zijn het domein van de kinderen. Want dit is écht een wijk, en ook een huis, voor jonge gezinnen. Zij vinden vlot hun weg naar school, supermarkt en snelweg. Het Stadshart biedt de genoegens van shoppen, uitgaan en lekker eten. Allemaal op nog geen tien minuten lopen. Hier is ook het NS station. Treinforenzen pakken elke vijf minuten een intercity naar Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. Op de fiets ben je daar in een paar minuten, inclusief de stalling. Dat is trouwens ook een prima vervoermiddel om naar de hoofdstad te komen. De snelle fietsroutes en veerponten zijn gericht op het vervoer van forenzen. Moet je echt met de auto, dan is Zaandam-Zuid de gunstigste oprit naar het complete Rijkssnelwegennet. Zelfs in de spits kost het maar tien minuten om op de ring A10 te komen.

Er is maar één conclusie met passende reactie mogelijk: ultraleuke woning op een goede plek in een betaalbare klasse. Rennen!

Indeling:
Begane grond: entree. Hal met trapopgang. Doorzonwoonkamer met laminaatvloer. Diepe trapkast [met meteropstelling) Halfopen keuken met werkblad met een metalen look, met anderhalve spoelbak en eengreeps mengkraan. Glazen spatscherm. RVS gasfornuis met oven, spatscherm en wasemkap. Ingebouwde vaatwasser. Toiletruimte met duoblok. Aansluitingen wasmachine en -droger. Achterdeur naar geheel omheinde achtertuin op het zuidwesten met houten chalet (<8 m2) en overkapt achterom. Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Geheel betegelde badkamer met ligbad/ douche en wastafelmeubel. Slaapkamer (<8 m2)met dakkapel en laminaatvloer. Tweede slaapkamer (>11 m2) eveneens met dakkapel en laminaatvloer. Schuifwand- plus inloopkast.
Tweede verdieping: overloop met stookruimte voor opstelling CV-installatie. Derde slaapkamer (±15 m2) met twee dakkapellen, laminaatvloer en vaste kasten, ook onder dakafschot.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 86 m2;
– inhoud 301 m3;
– perceelgrootte 90 m2 eigen grond;
– fundering in 2015 vernieuwd;
– Deels kunststof kozijnen ;
– aanvaarding in overleg

  • 86 m2
  • 90 m2
  • 3

Kenmerken J.C. van Wessemstraat 52

Overdracht

Vraagprijs€ 275.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte90 m2
Woonoppervlakte86 m2
Inhoud301 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1935
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging J.C. van Wessemstraat 52

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

25%

20% NL

32%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod