Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Lagedijk 202 1544 BM Zaandijk

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 795.000,- k.k.

Historisch wonen en werken aan de Zaan!

Dit woon-werkpand met goedjaarsend aan de Lagedijk in Zaandijk heeft, net als de panden eromheen, een rijke historie. Ooit gebouwd als winkelpand met bovenwoning hebben de stenen muren, een uitzondering tussen de overwegend houten gevels, naast twee eeuwwisselingen ook heel wat verschillende bestemmingen gekend. Juwelier, bloemenwinkel, schoonheidssalon… zomaar een greep uit het recente verleden en louter suggestief voor de toekomst. Het woongedeelte schaart zich rond de achtertuin met steiger op het oosten. Wij kunnen maar één ding toevoegen om hiervan de meerwaarde te benoemen. Aan. De. Zaan!

Recht tegenover molen De Bonte Hen kan de eigen boot worden aangemeerd. Het steigerterras nodigt uit om te genieten van de zonsopgang boven de polders en de Zaanse Schans. Flarden mist trekken op om de schoonheid van deze plek volledig te onthullen. Bij mooi weer zorgen sups, kano’s, plezierbootjes, rondvaartschepen en de binnenvaart voor een bont tableau vivant. Goed voor vele uren genieten van de reuring. Binnen omlijst een glas-in-loodraam de molen aan de overkant. Deze maanden daalt de rust over de Zaan. Afgezien van de watertransporteurs voor de verderop gelegen industrie weerspiegelt het rivieroppervlak van de Zaan de seizoenen. Het pand zelf vertegenwoordigt het blanke canvas waarop de nieuwe bewoners hun eigen woongenot kunnen schilderen.

Indeling:
Om het aanbod breed te kunnen presenteren is het pand grotendeels ontdaan van tussenwanden en decoratie. De voormalige winkelruimte toont een open ruimte van ruim 45 m2 bvo, waarbij de bovenlichten boven de etalages het zonlicht filteren. De wanden en vloer zijn glad afgewerkt. Deuropeningen leiden naar een tweede vertrek ideaal voor een leefkeuken. Een tweede centrale hal maakt het mogelijk een scheiding aan te brengen tussen wonen, werken of bijvoorbeeld tijdelijke dubbele bewoning.

Het woongedeelte heeft nu een geïmproviseerde keuken in het goedjaarsend, in vroeger tijden zo genoemd als na een geslaagd handelsjaar een stuk aan het huis gebouwd kon worden. De ruimte achter de winkel of in de uitbouw bieden de uitgelezen kans voor een heerlijke leefkeuken plus aparte woonkamer. Boven zijn nu drie slaapkamers ingedeeld, waarvan die aan de Zaanzijde verrijkt is met een balkon. De bovenste verdieping beslaat een royale bergzolder met meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld met wat aanpassingen een leuke werkkamer of een kamer voor een tiener.

Het goedjaarsend, met gemetselde schouw en dubbele openslaande deuren naar de tuin, heeft eveneens een bergzolder. Er zijn, buiten een toilet, momenteel geen sanitair en geen CV-installatie aanwezig. Het leidingwerk is echter voorzien en afgedopt. Een aantal wanden op de begane grond zijn opnieuw gestuct, ook de elektra is deels vervangen. Het buitenschilderwerk aan de woning is dit jaar nog professioneel aangepakt, sommige vensters zijn vernieuwd. Naast de winkel is een aparte berging, die door een loopdeur leidt naar de achtertuin. Oké. Nog één keer… Aan. De. Zaan!

De Lagedijk meandert mee met de rivierloop en is een aaneenschakeling van monumenten en bezienswaardigheden. Toeristen vinden hun weg naar de Zaanse Schans wel weer, de molens bleven hun werk gewoon doen. Wie aan de Lagedijk woont en elders werkt, profiteert van de infrastructuur die nog dateert uit de glorietijd van de voedingsmiddelenindustrie. Zowel de snelweg als het spoor maken tot op de dag van vandaag dit dorp in het hart van Zaanstad vrij toegankelijk. Goed voor het toerisme en prima voor de forenzen. Op dit deel van de Lagedijk is parkeren overigens gratis.

Dagelijkse voorzieningen zijn uiteraard ook in de buurt. Er wonen hier veel gezinnen. De basisschool ligt op vijf (5!) minuten lopen. Meer keuze in basisonderwijs, kinderopvang, voortgezet onderwijs en sportverenigingen zijn allemaal dichtbij. Hier opgroeien betekent opgevoed worden met cultuur, historie, natuur en vooral: veel waterpret!

Bijzonderheden:
– gebruiksoppervlakte 235 m2;
– bruto inhoud 902 m3;
– perceelgrootte 305 m2 eigen grond;
– 45 m2 water onder eigen steiger aan de Zaan;
– diverse gebruiksmogelijkheden, combineren wonen en werken;
– in historisch oud-Zaandijk met uitzicht op de Zaanse Schans;
– aanvaarding in overleg.

  • 235 m2
  • 305 m2
  • 4

Kenmerken Lagedijk 202

Overdracht

Vraagprijs€ 795.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte305 m2
Woonoppervlakte235 m2
Inhoud902 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1930
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers4

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Lagedijk 202

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

44%

20% NL

27%

20% NL

28%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod