Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Paardebloemweg 17 1508 BE Zaandam

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 325.000,- k.k.

Aan de buitenrand van Kogerveld, in het hofje van de Paardebloemweg in Zaandam, vinden we deze fijne eengezinswoning met drie slaapkamers en een heerlijke achtertuin op het zuiden. Verscholen tussen het groen staat dit woonblok dwars op de overige bebouwing waardoor de woningen in de vrije ruimte staan, met een wandelpad voor de deur. De auto’s komen tot aan de parkeerplaats, waar ruim voldoende plek is voor de bewoners. Deze woning is van het type, spullen neerzetten en wonen maar…

Deze Indecowoningen, twee woonlagen met plat dak met kenmerkende grote raampartijen, zijn gebouwd om gezinnen de ruimte te bieden. Kindvriendelijkheid, betaalbaarheid en bereikbaarheid waren speerpunten bij het ontwerp van Kogerveld. Principes die een halve eeuw later nog steeds overeind staan.
De doorzonwoonkamer, ook zo’n fijne uitvinding van die tijd, kijkt voor uit op een breed grasveld, achter leidt een openslaande deur naar de achtertuin op het zuiden. De elektrische zonwering heeft een enorme uitval, deze kan worden overgenomen. Wel prettig hoor, om onder te zitten én het blijft binnen behaaglijk.
Nostalgisch element in het eetgedeelte is de doorgeefkast van en naar de keuken. Dit soort details zijn we eigenlijk helemaal kwijtgeraakt in de openheid van de leefruimten tegenwoordig. Overigens is dat hier ook een goede optie, maar nodig is het zeker niet. De keuken, met onder- en bovenkasten in hoogglans, is prima uitgerust voor een druk gezinsleven. Datzelfde geldt voor de badkamer. Helemaal betegeld en voorzien van een luxe wastafelmeubel, douchecabine en tweede toilet. Op de overloop en in de drie flinke slaapkamers ligt dezelfde fraaie houtlaminaatsoort als in de woonkamer. In de modern uitgeruste keuken ligggen overigens praktische plavuizen. Dweil erover en klaar. Ideaal als de kids onbezorgd binnenstormen nadat ze lekker buiten hebben gespeeld.

Indeling:
Begane grond: diepe voortuin. Overkapte entree. Hal. Bordes met trapopgang en toilet met fontein. Meterkast. Doorzonwoonkamer, voorzien van robuuste houtlaminaatvloer (2018) en openslaande deur naar beschutte achtertuin op het zuiden. Uitzicht vóór op plantsoen.
Betegelde keuken met plavuizen vloer en hoogglans boven- en onderkasten. Werkblad met ronde spoelbak en eengreeps mengkraan. Ingebouwde vijfpits gaskookplaat, koelkast, vriezer en vaatwasser. Opstelling CV-installatie. Openslaande deur naar beschutte achtertuin op het zuiden, met gevelbreed elektrisch uitvalscherm (ter overname). Stenen berging, voorzien van elektra, en achterom.
Verdieping: overloop met vide. Drie slaapkamers, voorzien van fraaie houtlaminaatvloeren, waarvan één met aansluiting wasmachine. Geheel betegelde badkamer met douchecabine, luxe wastafelmeubel en tweede toilet (wandcloset).

Kogerveld is populair, vooral bij jonge gezinnen en forenzen. De wijk ligt immers heel gunstig ten opzichte van uitvalswegen en de stad. De hofjes, zoals rond het plantsoen van de Paardebloemweg, leiden het verkeer veilig naar het Rijkswegennet. Met een eigen NS station aan de Hoornselijn en zeer goed geregeld streekvervoer is woonwerkverkeer per openbaar vervoer uitstekend te doen. Zowel auto- als treinforenzen bestrijken in een half uur vrijwel alle omliggende steden, met Amsterdam en Purmerend als gemakkelijkst bereikbare werkplekken buiten de Zaanstreek.
Kinderen hebben alle ruimte in deze wijk. Overal zijn groenstroken, speelpleinen en trapveldjes te vinden. Middenin de wijk is de basisschool, een veilig loopje van nog geen tien minuten. Idem dito voor sport en spel. Ook de supermarkt ligt in de wijk zelf, aan de rand van de wijk zijn moderne vestigingen van Lidl en Aldi te vinden.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 85 m2;
– inhoud 292 m3;
– perceel grootte 173 m2 eigen grond;
– achtertuin op het zuiden, vóór uitzicht op groenstrook;
– dak vernieuwd, in 2021 buitenom geschilderd;
– Aanvaarding in overleg.

  • 85 m2
  • 173 m2
  • 3

Kenmerken Paardebloemweg 17

Overdracht

Vraagprijs€ 325.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte173 m2
Woonoppervlakte85 m2
Inhoud292 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1969
Dak typePlat dak
IsolatievormenVloerisolatie, Dubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Foto's en video's door vrienden toegevoegd

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Bewoners en vrienden aan het woord

"Ik heb hier 30 jaar gewoond met heel veel plezier, fijne buren rustig en heel erg veel groen in de omgeving!"

Peet van der Putten

Ligging Paardebloemweg 17

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

21%

20% NL

36%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod