Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Lanzarote 1 1505 VL Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 525.000,- k.k.

Groot! Dat is het eerste woord dat te binnen schiet bij het zien van deze goed verzorgde hoekwoning met drie woonlagen en aangebouwde berging aan de Lanzarote in Zaandam. ‘Groen!’ volgt onmiddellijk als goede tweede. Een brede groenstrook voor de deur en een stadspark in het zicht, waar heerlijk gewandeld kan worden. De buitenruimtes van deze aan het uiteinde van de stedelijke bebouwing staande woning bevinden zich aan de zuidkant en op hoogte. Drie woonlagen hebben elk hun terras. Zowel voor als aan de zijkant staan de grote raampartijen in directe verbinding met de plantsoenen en speelpleinen. Aan ‘kinderwalhalla’ is dan ook niets overdreven!

Ook volwassenen hebben alle reden om blij te zijn. Op de begane grond zijn namelijk een extra slaapkamer (1 uit 4) en badkamer (1 uit 2) gesitueerd. Ideaal voor wat voor invulling dan ook. Minder goed ter been zijn of raken, mantelzorg voor inwonende ouders, meer zelfstandigheid tieners, som zelf de redenen maar op waarom dit zo’n unieke kans is.
Het andere leefvertrek op de begane grond betreft een mega eetkeuken. Lekker licht met dubbele lichtinval en de uitrusting in een wandopstelling. ‘s Avonds verspreiden de lichtkoven veel of weinig licht, naar gelang de stemming en wat er moet gebeuren. Dit is het centrum van het huishouden. Hier wordt gekookt en gegeten, gehangen en gezeten, gehuild en gelachen, huiswerk gemaakt en harten uitgestort. Eindeloze hoeveelheden kopjes koffie en thee maken het gezellig. Boven ligt de zitkamer, die net zo goed ingericht kan worden als slaapkamer en die wij dan ook als zodanig tellen. Dubbele openslaande deuren leiden naar het dakterras op het zuidwesten. Gevelhoge raampartijen raampartijen zijn ook in de zuidgevel geplaatst. Dat geeft licht en dus ruimte! De tweede badkamer, ook met inloopdouche en wastafel, alleen het toilet heeft een separate plek, ligt aan de speelpleinkant van de woning. Nog weer een woonlaag hoger bevindt zich hier het dakterras van dik 25 vierkante meter. Deze in hout opgetrokken etage omvat verder een technische ruimte en de vierde en vijfde slaapkamer. Alles met rechte wanden, want het ontwerp is superefficiënt. Met veel ruimte in oppervlakte, maar zeker ook veel ruimte voor ideeën. Qua gebruik, over indelingen, misschien ook decoratie, apparatuur en afwerking. De CV-installatie is nog maar drie jaar oud, maar aan de plaatsing van zonnepanelen is wellicht nog eer te behalen. Deze woningen zijn nog jong, in 2004 zijn ze opgeleverd. Degelijke isolatiemaatregelen en uitstekend hang- en sluitwerk leveren het energielabel A op. Niet alleen een bewijs van goed gedrag nu maar ook een belangrijk gegeven voor de toekomst.

Indeling:
Begane grond: aangebouwde (eveneens compleet geïsoleerde) berging, voorzien van elektra en met eigen ingang plus binnendoor naar het woongedeelte.
Entree woning. Hal met meterkast en trapopgang. Geheel betegelde badkamer met halfronde douchecabine, luxe wastafelmeubel met spiegel en verlichting en toilet (wandcloset). Slaapkamer (21 m2), voorzien van houtlaminaatvloer en sierlijke lichtkoof. Binnendoorgang naar berging. Leefkeuken met plavuizen vloer en eveneens sierlichtkoof. Dubbele raampartijen aan zuid- en oostkant. Wandopstelling houten keuken met werkblad met anderhalve spoelbak en eengreeps mengkraan. Ingebouwde vijfpits gaskookplaat met wasemkap, combi-oven, magnetron en vaatwasser. Inloop voorraadkast (onder trap).
1e Verdieping: trap komt uit in de woonkamer met gevelhoge raampartijen en dubbele openslaande deuren naar beschut dakterras op het zuidwesten. Sierlichtkoog en doorlopende houtlaminaatvloer. Overloop met trapopgang naar tweede verdieping. Berging met aansluitingen wasmachine en -droger. Tweede, eveneens geheel betegelde badkamer met halfronde stoom-douchecabine, luxe wastafelmeubel en handdoekenradiator. Separate tweede toiletruimte met wandcloset en hoekfontein. Tweede slaapkamer met dubbele lichtinval.
2e Verdieping: overloop met openslaande deur naar dakterras (>25 m2) op het zuidoosten. Technische ruimte met opstelling CV-installatie (2019) en mechanische ventilatiesysteem. Derde en vierde slaapkamer.

Lanzarote is een rustige straat in Zaandam-Zuid waar alleen bestemmingsverkeer komt. Het Vijfhoekpark ligt aan de overkant, net als de Wibautstraat en Thorbeckeweg. Hiermee zijn eigenlijk alle belangrijke voorzieningen getackeld. De bereikbaarheid van het Rijkswegennet én de snelle toegang tot het Zaandamse Stadshart, met al haar gezelligheid. Een bushalte om de hoek en een rechtstreeks fietspad naar het NS station. De heerlijke ontlading van een ontspannen wandeling of inspannende jog in de ruigte van het oude stadspark. Allemaal pluspunten voor volwassen mensen. De basisschool om de hoek, de vele sport- en spelmogelijkheden, het speeltuintje met de toestellen voor de deur? Kinderwalhalla!

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 166 m2;
– inhoud 578 m3;
– perceeloppervlakte 127 m2 eigen grond;
– met extra slaapkamer en badkamer op de begane grond;
– terrassen op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten;
– paar autominuten naar oprit A8/ A10;
– bouwjaar 2004, energielabel A;
– aanvaarding in overleg.

  • 166 m2
  • 127 m2
  • 4

Kenmerken Lanzarote 1

Overdracht

Vraagprijs€ 525.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte127 m2
Woonoppervlakte166 m2
Inhoud578 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar2004
Dak typePlat dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Lanzarote 1

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Vergelijkbaar woningaanbod