Ga naar inhoud

Te koop: appartement Justpier 92 1506 BZ Zaandam

Verkocht

€ 450.000,- k.k.

Deze driekamermaisonnette aan de Justpier in Zaandam ligt op de kop van het Eiland in de Voorzaan, met het zicht op de jachthaven en de havenbuurt. Er is momenteel één slaapkamer op de entreeverdieping. Deze is te splitsen in twee slaapkamers. Op de woonverdieping kan de eetkamer ook eenvoudig aangepast worden tot tweede of derde slaapkamer. De uitstekend uitgeruste keuken verbindt de woonkamer van ruim 36 m2 (!) met de achterkamer van bijna dertig vierkante meter. Een grote zee van ruimte en een oceaan van mogelijkheden. Ideaal bruggetje richting de ligging aan het water…

Deze riante maisonnette verdeelt de leefruimte over twee bouwlagen, op de eerste en tweede verdieping en elk met een eigen entree. Binnendoor is een trap die leidt naar het woongedeelte. Daar valt gelijk op dat aan de zuidzijde, waar een schuifpui naar een 13,5 m2 groot terras leidt, vrijwel geheel uit glas bestaat. Hier is het al-tijd genieten. In de winter strelen de zonnestralen uw wangen achter het glas, al vroeg in het voorjaar gaat de schuifpui open om de zomerse geluiden van spelende kinderen, kwakende eendjes en vooral veel waterpret binnen te laten. Dan is het toch iedere dag vakantie?
Het appartementsgebouw is zo’n twintig jaar jong. Moderne materialen, techniek en installaties zorgen voor een hoog comfortniveau. Een appartement voelt vrijwel altijd behaaglijk, tegen een beduidend lager energiegebruik dan een grondgebonden woning. Wat ook veel minder inspanning kost, is het onderhoud. Daar zorgt de Vereniging van Eigenaren voor. Deze actieve en betrokken VvE verzorgt het gebouw, de installaties en het omliggende terrein. Een degelijke financiële administratie houdt overzicht over het meerjarenbeleid, de reservepot en bijvoorbeeld de verzekeringen. De bewoners dragen naar rato bij om de begroting te sluiten. Een comfortabele gedachte dat de verantwoordelijkheden en bijbehorende inspanningen zo goed zijn geregeld. Tijd voor andere activiteiten!
Wie besluit om de huidige eetkamer, met zicht op de Oude Haven, in te richten als slaap- en of werkvertrek houdt een verdieping hoger nog een vertrek over van 23 m2. Ook vanuit dit vertrek richt de blik zich op de Oude Haven, die wordt doorkliefd door de toegangsweg voor auto’s. Helemaal aan de overkant van het water bevindt zich nu nog een bedrijventerrein, met de grote loodsen die functioneel maar niet mooi zijn. Hier is een beeldschone woonwijk bestemd, een passend eindpunt van de blik over het water.

Deze maisonnette is netjes en verzorgd. De vloeren van de leef- en loopruimtes zijn belegd met een lichte laminaatvariant. De wanden zijn behandeld met Spachtelputz. Samen vormen deze wand- en vloerdecoratie een solide basis voor een nieuwe sfeer.
De keuken in de doorloop heeft een terrazzolook aanrechtblad met anderhalve spoelbak en eengreeps mengkraan. De ingebouwde apparatuur vergemakkelijkt het huishouden, de norm in deze woning. De gladde doorlopende vloeren en geheel betegelde sanitaire ruimtes zijn in een handomdraai schoon en glanzend. De was en stook worden door de inpandige berging aan het zicht onttrokken. Des te meer tijd om te genieten!

Indeling:
Begane grond: overkapte hoofdentree met brievenbussen en bellentableau. Centrale hal. Trappenhuis en liftinstallatie.
1e Etage: gemeenschappelijke hal. Entree maisonnette. Hal met trapopgang. Geheel betegelde toiletruimte met duoblok en fontein. Inpandige berging met opstelling CV-installatie (2012) en aansluitingen wasmachine en -droger. Lichte woonkamer met glazen schuifpui naar balkon (13,5 m2 en fraai betegeld) op het zuiden. Langgerekte doorloop naar tweede woonvertrek. Keukenblok met anderhalve gootsteen en eengreeps mengkraan. Ingebouwde gaskookplaat met wasemkap, combi-oven/ magnetron, koelkast, vriezer en vaatwasser. Eetkamer (30 m2, kan ook dienen als slaapkamer) met zicht op de Oude Haven. Binnendoor naar hal.
2e Etage (entreeverdieping): Overloop met vide. Tweede buitendeur naar gemeenschappelijke hal met meterkast. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Geheel betegelde badkamer met ligbad en separate douche, wastafel met toebehoren en tweede toilet. Slaapkamer met splitsingsmogelijkheid. Uitzicht op de Oude Haven en Spiekeroog (toegangsweg het Eiland).

Het Eiland in de Voorzaan is een bijzondere woonlocatie. De rustige ligging wordt geborgd door het omringende water. Alleen bestemmingsverkeer doorkruist de wijk. Twee bruggen, één voor fietsers en voetgangers en de andere voor het autoverkeer, verbinden het Eiland met enerzijds de stad en anderszijds de snelweg. Het Zaantheater en horecaplein de Dam liggen aan de andere kant van de voetgangersbrug. Daar zorgt de Gedempte Gracht voor een prettige shopbeleving. Twee keer per week, op donderdag en zaterdag, staat op de Rozengracht een breedgesorteerde markt. Hier om- en doorheen zijn de delicatessen en restaurants te vinden, soms van verre buitenlanden. Ook dat maakt onderdeel uit van de Zaanse cultuur. Net als deze wonderschone en bijzondere plek aan het water!

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 127 m2;
– inhoud 425 m3;
– actieve en gezonde VvE, maandelijkse bijdrage € 207,00;
– royaal balkon van ruim 13 m2 op het zuiden;
– bouwjaar 1995, energielabel A;
– alle genoegens en voorzieningen van het stadshart onder handbereik;
– oplevering in overleg.

  • 127 m2
  • 2

Kenmerken Justpier 92

Overdracht

Vraagprijs€ 450.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte127 m2
Inhoud425 m3

Bouw

SoortMaisonnette
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1995
Dak typePlat dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Justpier 92

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

27%

20% NL

32%

20% NL

41%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod