Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Dubbelebuurt 22A 1521 DC Wormerveer

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 275.000,- k.k.

Deze helft van dubbel woonhuis aan de Dubbelebuurt in Wormerveer is een uitstekend en hartverwarmend voorbeeld van de Zaanse houtbouw. Een voormalig arbeidershuisje zoals ze steeds zeldzamer worden en eigenlijk alleen nog maar terug te vinden zijn op de Zaanse Schans. Maar dus ook op de Dubbelebuurt…

Deze heerlijke tweeonderéénkap heeft meer ruimte dan je zou verwachten. Beneden is heel slim toch vaak loze ruimte van de gang geofferd ten bate van de woonkamer. Boven is de ruimte vertaald naar twee slaapkamers, allebei met zo’n vriendelijke dakkapel die zo past bij dit historische plaatje.
Aan de buitenzijde mag dat dan onaangetast lijken, binnen is flink gewerkt om het comfort naar de huidige maatstaven te krijgen. Missie geslaagd, durven wij gerust te stellen. De opvallend ruime doorzonwoonkamer heeft, naast de extra vierkante meters van de gang, nu een open keuken. De laminaatvloer ligt kaarsrecht, met dank aan de fundering die tien jaar geleden is uitgevoerd. Dat was meteen het vertrekpunt voor een grootscheepse aanpak. Vloer, gevels en dak werden geïsoleerd, de ramen verrijkt met dubbel glas. Een feit waar kopers anno nu dankbaar voor is. Op mooie dagen gaan de dubbele open deuren naar het achterplaatsje open. Hier zit je heerlijk op het zuidwesten te genieten van het middag- en avondzonnetje.
Boven zijn twee slaapkamers. Aan de voorzijde komt de Zaan tot leven, vlak onder je neus. Elke dag weer. Aan de achterzijde heerst de rust. Ook al zo’n leuke kamer met een authentieke, gezellige dakkapel. De badkamer is gewoon modern, met frisse betegeling en een prettige douche.

In een woning als dit is het best een beetje zoeken naar de meest efficiënte inzet van de beschikbare ruimte. Nu lukt het al twee eeuwwisselingen lang om hier een een-, twee- of meerpersoonsgezin te huisvesten, maar vast nog nooit zo goed als nu!

Indeling:
Begane grond: entree met natuurstenen stoep. Hal met meterkast. Fris betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. Doorzonwoonkamer met fraaie laminaatvloer en gestucte wanden. Trapopgang en dubbele openslaande deuren naar achtertuin op het zuidwesten, met houten berging en overkapte steeg. Open keuken met apparatuur en kasten in wandopstelling, voorzien van extra brede spoelbak met eengreeps mengkraan en gaskookplaat met wasemkap. Ingebouwde koelkast, vriezer en vaatwasser.
Eerste verdieping: overloop met nis voor aansluitingen wasmachine en -droger. Voorslaapkamer met laminaatvloer en dakkapel met Zaanzicht. Achterslaapkamer met eveneens dakkapel en kast voor technische voorzieningen. Bergruimte met opstelling CV-installatie (2014). Fris betegelde badkamer met inloopdouche en wastafel met planchet en spiegel.

De Dubbelebuurt in Wormerveer loopt parallel aan zowel de Zaan als de Provincialeweg. Op deze plek, waar het verkeer zich splitst, is de doorkijk zelfs recht op het water. De Zaanweg ligt om de hoek. Hier neemt de dichtheid en diversiteit van bijzonder winkelaanbod toe naarmate je meer naar het centrum wandelt. Intussen passeer je het Wilhelminapark, een historisch stukje natuur middenin de bebouwing. Na nog geen tien minuten lopen, neem je op het perron een Sprinter naar Zaandam of Amsterdam.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 71 m2;
– inhoud 228 m3;
– perceelgrootte 80 m2 eigen grond;
– authentieke Zaanse houtbouw met karakteristieke elementen;
– opnieuw gefundeerd, gerenoveerd, geïsoleerd in 2012;
– CV- en elektrische installatie eveneens vernieuwd;
– achtertuin met bikeport en schuur op het zuidwesten;
– aanvaarding in overleg.

  • 71 m2
  • 80 m2
  • 2

Kenmerken Dubbelebuurt 22A

Overdracht

Vraagprijs€ 275.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte80 m2
Woonoppervlakte71 m2
Inhoud247 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1891
Dak typeZadeldak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelE

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Dubbelebuurt 22A

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

27%

20% NL

30%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod