Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis De Waterdief 29 1911 JN Uitgeest

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 475.000,- k.k.

Fantastisch, deze zeer royale hoekwoning met garage aan De Waterdief in Uitgeest. Door de uitbouw van de garage te bebouwen met een verdieping heeft deze woning flink wat extra leefcapaciteit gekregen. Nu ingericht als royale kasten-, was-, droog- en strijkkamer plus een kantoor, want de vier slaapkamers op deze en de bovenste woonlaag zijn voor de meeste gezinnen wel voldoende. Dat er een mogelijkheid was dit nog verder uit te breiden is natuurlijk pure luxe!

Veel aan deze woning stamt uit de tijd van de bouw. Jaren negentig dus qua materialen en isolatie van deze tijd, daarna zijn de opbouw gerealiseerd en is keurig onderhoud gepleegd. De badkamer is met de tijd meegegaan. En hoe! Deze is drie jaar geleden grondig vernieuwd, prachtig betegeld, voorzien van keramische vloertegels en uitgevoerd met een lekker ruime inloopdouche, vergezeld van led inbouwspots en bluetooth speakers. Wellness 2.0!

De begane grond geeft u vrijheid om deze volledig naar eigen smaak te realiseren. De openslaande deur is dit jaar nog vernieuwd, de raampartijen zijn groot en daardoor ideaal profijt van de zuidoostligging van de beschutte achtertuin.
De keukenopstelling is wat je mag verwachten bij een moderne gezinswoning. Koken gebeurt al elektrisch. Het overige inbouwgemak past bij het hedendaagse huishouden. Wat ook deze ruimte vooral zo fijn maakt, is de dubbele lichtinval. Een raam richt zich op de voortuin, een ander raam beziet de oprit. Hier kan de auto op het eigen terrein worden geparkeerd. Wie uit de stad komt, wéét wat dat voor pluspunt is. De garage heeft een betonvloer plus een aparte spoelplaats én een doorgang naar de beslotenheid van de achtertuin. Dat zijn drie dikke pré’s die je misschien niet in de gemiddelde aanprijslijstjes tegenkomt, maar die in het gezinsgebruik een zegen blijken te zijn. Fietsen naar binnen? Geen punt. Aan de oplader. Easy. Modderige laarzen of hondenpoten? No problem. Eenjarige bloeiers naar achteren of snoeiafval naar voren? Laat maar doorkomen! We hebben immers ook nog een achterom.

Deze moderne wijk aan de zuidwestkant van het spoor is ontworpen en gebouwd voor gezinnen, met een speelveldje en speeltoestellen direct voor de deur.. Brede stoepen, veel groen en een ruimtelijke opzet van de woonblokken waarbij privacy een groot goed blijft. De verkeersdrempels benadrukken de kindvriendelijke en verkeersveilige uitgangspunten.
Het spreekt bijna voor zich dat ook alle voorzieningen als kinderopvang, onderwijs, sport en boodschappen in en om de plan De Kleis te vinden zijn. Zowel de dorpscentra van Uitgeest als Heemskerk zijn gemakkelijk te bereiken.
Op het nabij gelegen station op slechts 5 minuten loopafstand komen de sporen vanuit Alkmaar, Amsterdam en Haarlem samen. De vlotte aansluiting op de A9 geven automobilisten massa’s tijdwinst.

De duinen en het strand zijn slechts op een paar kilometer afstand, met strandwandelingen, duinvermaak en fietstochten door het bos zijn de ontspanningsmomenten onder handbereik.

Indeling:
Begane grond: oprit en garage met kanteldeur en betonvloer. Spoelplaats en doorgang naar beschutte, fraai aangelegde achtertuin op het zuidoosten met achterom.
Entree woning. Hal met meter- en bergkast. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Trapopgang. Plavuizen vloer met vloerverwarming. Royale, tuingerichte woonkamer met openslaande deur (vernieuwd in 2022) en grote raampartijen. Lichte, halfopen keuken met werkblad in hoekopstelling, voorzien van dubbele spoelbak met eengreeps mengkraan en elektrische kookplaat met afzuigkap. Ingebouwde combi-magnetron, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. 3 Slaapkamers, waarvan 1 met toegang tot extra vertrek (mogelijkheid walk-in-closet, kantoor, hobby- of babykamer). Facilitaire ruimte met aansluitingen wasmachine en -droger. Luxe betegelde badkamer met ruime inloopdouche, voorzien van deels glazen douchewand en douchedeur, en wastafel met ladenmeubel. Tweede toilet (wandcloset). Designradiator, inbouwverlichting en bluetooth speakers.
Tweede verdieping: overloop. 4e Slaapkamer met aan weerszijden een dakkapel en bergkasten. Technische ruimte met opstelling CV-installatie. Bergkast met (originele) aansluiting wasmachine.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 122 m2;
– inhoud 472 m3;
– perceelgrootte 201 m2 eigen grond;
– garage met opbouw + vierde slaapkamer met dakkapel;
– luxe badkamer (vernieuwd in 2019);
– grote, beschutte achtertuin (9 bij 10,5!) op het zuidoosten;
– aanvaarding in overleg.

  • 122 m2
  • 201 m2
  • 4

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Bewoners en vrienden aan het woord

"Wij hebben 14 jaar lang genoten van De Waterdief 29, Uitgeest, maar omdat we altijd al eens aan het water hebben willen wonen hebben we besloten onze woning te verkopen. Het was altijd heerlijk om in de tuingerichte woonkamer te zitten! Dankzij het grote aantal ramen is er altijd voldoende licht en uitzicht op een groene tuin met voldoende privacy. Met de openslaande deuren ben je direct in de grote achtertuin (op het zuiden) en heb je de hele dag door een heerlijk zonnetje. Zodra de zon schijnt is er altijd een lekker plekje te vinden om te zitten! In deze periode van thuiswerken hebben we goed gebruik gemaakt van ons kantoortje met vrij uitzicht de straat uit."

Oscar Kerssens

Ligging De Waterdief 29

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

13.465

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

25%

20% NL

30%

20% NL

45%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod