Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Ruimtevaartlaan 34 1562 BD Krommenie

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 375.000,- k.k.

Ken je Cape Canaveral in Florida; de meest beroemde lanceerbasis voor de ruimtevaart? Op hemelsbreed 7232,75 kilometer van deze iconische plek staat deze ruime woning aan de Ruimtevaartlaan in het kindvriendelijke Krommenie. Er zijn vier slaapkamers, een dakkapel, kunststof kozijnen, veel lichtinval en in de achtertuin met achterom staat een berging.

Dit is een fijne plek om te wonen op korte afstand van Alkmaar, Uitgeest, Wormerveer, Zaandam en op maar 15 km van de Ring A10. Het voorzieningenniveau, winkelbestand en goede onderwijsvoorzieningen maken Krommenie tot een fijne plek om te wonen. De aansluitingen op zowel A8 en A9 als het spoor zijn optimaal. Zowel de student als de forens reist hooguit dertig trein- en autominuten van en naar Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Schiphol. En om de horizon nog meer te verbreden liggen zowel het Alkmaardermeer als het strand dichtbij!

Indeling:

Begane grond:
Als je de buitenzijde van deze woning ziet, bekruipt je direct het gevoel dat dit een leuk huis met ruimte en veel lichtinval is. In de lange hal met tegelvloer zie je de toiletruimte met fonteintje en de open trap naar de eerste verdieping. Onder de trap is ruimte voor de kapstok en naast het toilet is een bergkast.
Het concept bij het ontwerpen van dit type woning, een doorzonwoning, was duidelijk. Het is de aanduiding voor een type woning dat in de vorige eeuw veel gebouwd werd. De woonkamer bevindt zich over de gehele diepte van het huis en er zijn aan twee kanten ramen, zodat de zon door de hele kamer kan schijnen. Het zitgedeelte bevindt zich bij deze woning aan de zuidoostkant en het eetgedeelte aan de noordwestkant.
In de dichte keuken, te bereiken vanuit de hal, staat een lichte wandopstelling met een hoge kast en een hoge tafel aan de andere zijde. De gaskookplaat, afzuigkap, oven en koelkast zijn ingebouwd. Hier zie je hetzelfde als in de rest van het huis; de woning is keurig bewoond waardoor je zelf kunt kiezen of je nu, of op termijn, gaat vernieuwen.

Eerste verdieping:
Aan de overloop grenzen drie ruime slaapkamers en de badkamer. Elke slaapkamer heeft twee inbouwkasten en ook op deze verdieping zijn de originele kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met draai-/kiepramen en isolatieglas. In de slaapkamer aan de voorzijde zie je, zoals vertrouwd in een doorzonwoning, een wastafel.
In de badkamer, met twee fijne ramen voor ventilatie en lichtinval, is de ruimte goed ingedeeld. Aan de rechterzijde zie je het wastafelmeubel en de rest van de badkamer is ingedeeld met een wandcloset, radiator en een douchecabine.

Tweede verdieping:
Onder het schuine dak, met dakkapel aan de achterzijde, bevinden zich de vierde slaapkamer en twee bergingen. Alle ruimtes grenzen aan de overloop en in de berging aan de voorzijde hangt de HR-ketel. In de slaapkamer zie je dat het plafond bij de dakkapel is verwijderd. Er is vorig jaar een lekkage geweest die is verholpen.

Tuin:
Niet alleen de woning, maar ook de voor- en achtertuin zijn keurig onderhouden. De voortuin is ingedeeld met bestrating en gevarieerde, merendeels groenblijvende beplanting.
Vanuit de keuken loop je de circa 13 meter diepe achtertuin in, gesitueerd op het noordwesten. Hier zie je grote, natuurstenen tegels en groen, waarvoor je geen cursus tuinonderhoud hoeft te volgen. Achter in de tuin, naast de poort, staat een stenen berging met elektra. Perfect voor de fietsen en om te gebruiken als hobby-/klusruimte!

Bijzonderheden:
– Kunststof kozijnen, voorzien van isolerende beglazing;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Intergas Kombi HRE, 2021);
– De buitengevels zijn vermoedelijk nageïsoleerd;
– De zichtbare oude lekkage bij de dakkapel is in 2022 verholpen;
– Vier slaapkamers, waarvan een op de tweede verdieping;
– Mogelijkheid voor een uitbouw en een grotere dakkapel aan de achterzijde;
– Dakvlak aan de voorzijde heeft een goede ligging voor zonnepanelen;
– Energielabel C.

  • 112 m2
  • 156 m2
  • 4

Kenmerken Ruimtevaartlaan 34

Overdracht

Vraagprijs€ 375.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte156 m2
Woonoppervlakte112 m2
Inhoud404 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1968
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDubbelglas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Ruimtevaartlaan 34

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

33%

20% NL

28%

20% NL

39%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod