Skip to content

Te koop: woonhuis Prins Hendrikstraat 9 1561 ZG Krommenie

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 290.000,- k.k.

Deze karakteristieke helft van dubbel woonhuis aan de Prins Hendrikstraat in het centrum van Krommenie vinden wij een typisch voorbeeld van een reis door de tijd. Het buurtje dateert uit het begin van de vorige eeuw, toen we nog een Prins Hendrik, Regentes Emma en Koningin Wilhelmina hadden. De eerste is hier vernoemd, vast vanwege de statige gevels waarvan onder meer deze twee-onder-één-kapwoning bewaard is gebleven. De gevel is authentiek, daarachter hebben zich meerdere moderniseringstrajecten voltrokken.

De fraai gemetselde gevel met natuurstenen vensterbanken is bij de L-vormige doorzonwoonkamer verrijkt met een zonnige voorstelling in glas-in-lood. Gefilterd licht kleurt de massief houten vloerdelen in deze lichte ruimte met paneeldeuren voor een klassieke touch. Vóór de schouw staat een potkachel. Deze is voor de sier, maar niettemin is dit een mooie plek voor een extra warmtebron. Niet omdat het nodig is, maar omdat het zo gezellig staat!

De CV-installatie hangt in de keuken waar onze tijdreis verder gaat. In deze stenen uitbouw worden authenticiteit en hedendaags huishoudgemak gemixt met retro, zoals het rvs gasfornuis en de geglazuurde tegels die we ook in de toiletruimte vinden.
De strakke afwerking van de begane grond loopt naar boven over in nostalgisch betimmerde wanden. Ook de trapopgang heeft de typerende sfeer van art-déco, de stroming die in de bouwtijd heerste.
Boven zijn drie slaapkamers, waarvan een met vaste berging. Hier liggen vloerplanken, geen laminaat maar echt hout. De hoge raampartijen en dito plafonds vallen hierbij op. De badkamer heeft twee dakramen waar het licht door binnenstroomt. De halfronde glazen douchecabine en wastafel hebben alle ruimte. De aansluiting van de wasmachine kan ook dan gerust blijven bestaan.

De voortuin is geadopteerd en geen eigendom. Het is echter prima om hier een boompje te planten en een stoel neer te zetten. Heerlijk in het zonnetje en niemand die er iets van zegt. Achter heerst de privacy. Achter de keukenmuur is een overkapping gemaakt. Ideaal als bikeport of houtopslag (denk aan de schouw…).

Dit is een leuke gezinswoning in een ontzettend leuk buurtje in een waanzinnig leuke prijsklasse. Haalbaar voor jonge gezinnen, betaalbaar voor startende stellen. Koesteren wat je mooi vindt, houden wat je kunt gebruiken en, snel of geleidelijk, veranderen wat je wilt.

Indeling:
Begane grond: entree via geadopteerde voortuin en verhoogde stoep. Hal met meterkast. Statige trapopgang met subtiel siersnijwerk. Gang met ondiepe kastruimte. Doorzonwoonkamer met massief houten vloerdelen en lichte wanden. Glas-in-lood bovenlichten aan voorzijde. Centraal geplaatste schouw met potkachel. Vaste voorraadruimte. Keuken in stenen aanbouw, met kastenblok en werkblad in lengte onder het raam, voorzien van spoelbak met eengreeps mengkraan. Retro rvs gasfornuis. Toiletruimte met duoblok. Halfvrijstaande houten berging, voorzien van elektra.
Verdieping: betimmerde overloop met massief houten vloerplanken. 3 Slaapkamers met authentiek hoge plafonds en dito raampartijen. Fris betegelde badkamer met halfronde douchecabine, luxe wastafelmeubel en handdoekenradiator. Aansluiting wasmachine.

De Prins Hendrikstraat ligt middenin het oude Krommenie. Haaks op de gezellige Zuiderhoofdstraat met de versspecialisten, delicatessen en andere leuke winkels. Ook vind je hier zowel restaurants als take-outs en eetcafé’s. Vrijwel elke landelijke supermarkt heeft een vestiging in het dorp. Op loopafstand.
Automobilisten sturen in no-time naar zowel het provinciale- als het Rijkswegennet. Amsterdam kost zo 20 minuten. Door de centrale ligging van Krommenie zijn Hoorn, Alkmaar maar ook Haarlem en Schiphol allemaal binnen het half uur te bereiken. Treinforenzen wandelen of fietsen in een paar minuten naar het station. Zowel kinderopvang als basisscholen en het voortgezet onderwijs zijn breed vertegenwoordigd in Krommenie. Net als sport en andere pret.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 92 m2;
– inhoud 344 m3;
– perceelgrootte 96 m2 eigen grond;
– funderingsmonitoring aanwezig (zakkingssnelheid: klein);
– bouwkundig rapport beschikbaar;
– voorzieningen en uitvalswegen direct voorhanden;
– rustige straat in het gezellige dorpshart;
– aanvaarding in overleg.

  • 92 m2
  • 96 m2
  • 3

Kenmerken Prins Hendrikstraat 9

Overdracht

Vraagprijs€ 290.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte96 m2
Woonoppervlakte92 m2
Inhoud344 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1910
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Prins Hendrikstraat 9

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

39%

20% NL

31%

20% NL

30%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod