Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Dokter Bonstraat 13 1566 KW Assendelft

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 275.000,- k.k.

Dit leuke buurtje tussen de Assendelftse Dorpsstraat en riviertje de Kaaik is een van de eerste naoorlogse nieuwbouwwijken. Deze eengezinswoning aan de Dokter Bonstraat getuigt van de ruimte die er toen nog volop was. Zowel een diepe voor- als een flinke achtertuin garanderen de vrijheid van je eigen erf. In het landelijke Assendelft was dat toen en nog steeds een groot goed!

Deze eengezinswoning is gerust goed met de tijd meegegaan. In de zestiger jaren was men zich al bewust van het belang – en comfort – van grote raampartijen, open ruimtes en meerdere vertrekken. In de loop der jaren is er wel wat aan de indeling gesleuteld, resulterend in een heerlijk lichte en open begane grond, waar de keuken en woonkamer samengetrokken zijn in één L-vormig doorzonvertrek. De voortuin is een heerlijk terras, met een elektrisch scherm om het interieur te beschermen en lekker de luwte op te zoeken.
Boven zijn vier slaapkamers, precies wat een gemiddeld gezin nodig heeft. Inclusief een thuiswerkplek. Hierboven ligt een bergzolder, bereikbaar met een vlizotrap. Veel van de buren in de rij hebben een dakopbouw geplaatst, waardoor zij volwaardige kamers erbij hebben gecreëerd. Best een goed idee, toch?
De badkamer voldoet prima, maar heeft net als de keuken zichtbaar de sporen verdiend. Alles werkt, zal dat gerust nog een tijd volhouden. Als de spaarpot het toelaat, zijn dit de woonelementen die wij aan zouden pakken.
Achter is nu, net als de voortuin, helemaal bestraat. Met aanleg van groen, groei en bloei is hier een fijn verblijfstekkie van te maken, bevorder je gelijk de biodiversiteit én ga je hittestress tegen. En dubbel en dwars genieten natuurlijk!
De achterheining, met gesloten poort, is recent vernieuwd. De stenen berging is voorzien van elektra, daar kunnen eventueel fietsen en scooters aan de oplader.
Elektrisch rijden is natuurlijk heel duurzaam, voor de jeugd is het voorlopig niet aan de orde. Die vinden alles wat zij nodig hebben op korte afstand. Van de peuterspeelzaal tot het voortgezet onderwijs in al haar facetten (vmbo tot en met vwo) liggen aan een speciaal daarvoor geconstrueerde voorrangsfietsroute. Die leidt ook naar sport en spel aan de randen van de wijk. Een winkelcentrum met supermarkten, verswinkels en speciaalzaken ligt eveneens dichtbij, de warme bakker ligt op een paar minuten lopen aan de Dorpsstraat.
Forenzen pendelen zowel met het openbaar vervoer als de auto supergemakkelijk heen en weer tussen het Rijkssnelwegennet of spoor en huis. Amsterdam ligt op twintig minuten rijden, met de trein ben je bijna net zo snel én is de krant uitgelezen.

Deze leuke eengezinswoning heeft dus een superlocatie, heeft plenty mogelijkheden en biedt daarmee een (op)groeiend gezin de ruimte!

Indeling:
Begane grond: entree via diepe, bestrate voortuin op het zuidwesten. Gelambriseerde hal met lichte houtlaminaatvloer. Meterkast. Toilet met porseleinen duoblok. Gelambriseerde trapopgang. Trapkast met louvredeuren.
Doorzonwoonkamer met eveneens lichte houtlaminaatvloer. Gestucte wanden en balkenplafond. Klassieke paneelbinnendeur. Grote raampartijen met een elektrisch zonnescherm aan voorzijde. Open verbinding met landkeuken in hoekopstelling. Werkblad met dubbele ronde spoelbakken en eengreeps mengkraan. Ingebouwde vijfpits gaskookplaat met wasemkap en koelkast. Aansluiting vaatwasser. Achterdeur naar geheel betegelde en omheinde achtertuin. Stenen berging, voorzien van elektra, en achterom.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar bergvliering. 4 Slaapkamers, waarvan 2 met houtlaminaatvloeren en 1 met vaste kast. Geheel betegelde badkamer met nisdouche en wastafel met toebehoren. Aansluiting wasmachine. Bovenkasten.
Tweede verdieping: bergvliering ter grootte van de hele woning (dakopbouw mogelijk).

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 84 m2;
– inhoud 320 m3;
– perceelgrootte 126 m2 eigen grond;
– dichtbij school, supermarkt, station en snelweg;
– 4 slaapkamers en flinke bergzolder;
– aanvaarding in overleg.

  • 84 m2
  • 126 m2
  • 4

Kenmerken Dokter Bonstraat 13

Overdracht

Vraagprijs€ 275.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte126 m2
Woonoppervlakte84 m2
Inhoud320 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1961
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Grotendeels dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Hoeveel kan ik lenen?

bereken hier je hypotheek

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

Ligging Dokter Bonstraat 13

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

31%

20% NL

36%

20% NL

33%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod